Antena 3 CNN Actualitate Social Guvernul face precizări despre nivelul de radiații în România, după alerta de la Cernobîl

Guvernul face precizări despre nivelul de radiații în România, după alerta de la Cernobîl

Nu există o înregiastrare de creșteri de radiații pe teritoriul României, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, după ce agenția nucleară ucraineană a declarat că înregistrează o creștere a nivelului de radiații la Cernobîl.

Guvernul face precizări despre nivelul de radiații în România, după alerta de la Cernobîl
Sursa foto: Twitter/ Dünyadan Duymadıklarınız
de Mia Lungu    |    25 Feb 2022   •   13:08

"Potrivit datelor deținute de autoritățile române, respectiv de CNCAN, nu există o înregistrare de creșteri de radiații pe teritoriul României", a anunțat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Reacția oficialului român vine după ce agenția nucleară ucraineană a declarat, astăzi, că înregistrează o creștere a nivelului de radiații la Cernobîl.

Radiațiile de la Cernobîl „depășesc nivelurile de control” după ce zona a fost capturată de armata rusă

Agenția nucleară ucraineană a declarat că înregistrează o creștere a nivelului de radiații la Cernobîl.

Radiațiile de la centrala nucleară de la Cernobîl au depășit nivelurile de control după ce trupele ruse au preluat controlul asupra zonei, a declarat Ucraina.

Datele din sistemul automat de monitorizare a radiațiilor, care sunt disponibile online, indică faptul că nivelurile de control ale ratei de radiații gama, care apar ca puncte roșii, au fost depășite la un număr semnificativ de puncte de observare, au declarat reprezentanții Parlamentului ucrainean.

Potrivit acestora „în prezent este imposibil de stabilit motivul schimbării fondului de radiații în zona din cauza ocupației și luptei militare din acest teritoriu”.

×
Subiecte în articol: guvernul Romaniei radiatii Cernobîl
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close