Guvernul alocă 50 de milioane de lei pentru cei care vor să-și cumpere mașini. Ce condiții trebuie să fie îndeplinite

09 Feb 2017   •   16:05
Guvernul alocă 50 de milioane de lei pentru cei care vor să-și cumpere mașini. Ce condiții trebuie să fie îndeplinite Foto: Pixabay.com

Guvernul a adoptat, joi, în şedinţă, o hotărâre prin care alocă pentru anul 2017 o sumă de 50 milioane lei pentru continuarea programului "Prima Maşină", din banii acordaţi în 2016 şi rămaşi neutilizaţi.

"Prin acest program se încurajează achiziţia de autovehicule situate în palierele joase de preţ sau maşinile puţin poluante cu litraj mic şi consum redus de combustibil. De asemenea, se doreşte continuarea mecanismului care să conducă la diversificarea paletei de produse de credite auto la costuri mai mici decât cele practicate la momentul actual, având în vedere faptul că lipsa garanţiilor conduce la costuri mai mari ale contractării unui credit", precizează Executivul.

Potrivit sursei citate, programul are drept scop stimularea cumpărării de autoturisme şi a fost demarat în aprilie 2015, când a fost alocat un plafon total al garanţiilor în valoare de 350 milioane lei.

"Prin Hotărârea Guvernului 233 din 30 martie 2016 s-a aprobat plafonul garanţiilor pentru anul 2016 în sumă de 100 milioane lei, din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2015, respectiv s-au adus îmbunătăţiri condiţiilor programului, în sensul includerii primei de casare acordate în cadrul programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu de 5% din preţul de achiziţie prevăzut în legislaţia programului 'Prima Maşină' ", se arată într-un comunicat al Executivului.

Sursă: Agerpres
x close