Antena 3 CNN Actualitate Social Guvernul Grindeanu, lovit de unde se aștepta mai puțin. Funcționarii Fiscului amenință că nu vor mai face colectări

Guvernul Grindeanu, lovit de unde se aștepta mai puțin. Funcționarii Fiscului amenință că nu vor mai face colectări

Guvernul Grindeanu, lovit de unde se aștepta mai puțin. Funcționarii Fiscului amenință că nu vor mai face colectări
Sursa foto: Foto: Gov,ro
04 Apr 2017   •   19:21

În timp ce Guvernul Grindeanu cere o mai bună colectare de venituri pentru a atinge creșterea economică promisă, angajații ANAF își cer drepturile. Dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, vor părăsi sistemul bugetar, anunță Sindicatul Naţional Finanţe Publice. Mai mult, angajații amenință că nu vor mai colecta venituri la bugetul de stat dacă vor fi ignorați de cei de la Guvern.

„Vom înceta să mai impulsionăm colectarea veniturilor la bugetul de stat, în condițiile în care nu ne sunt respectate drepturile prevăzute de lege!", amenință finanțiștii. Anunțul acestei forme de protest a fost făcut de către Sindicatul Național Finanțe Publice- SindFISC, afiliat CNS Cartel Alfa.

Inspectorii ANAF solicită, între altele, deblocarea promovărilor pe post în cadrul sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor Publice, prevederea în buget a sumelor necesare acordării tichetelor de vacanță, egalizarea salariilor de bază la nivelul maxim impus de lege și luarea în considerare a solicitărilor SindFISC cu privire la legea salarizării unitare, acordarea de sporuri specifice activităților specifice.

„Nu se pune problema unei greve, propriu-zise. Ce vă pot spune eu este că la nivelul colegilor noștri există tensiuni foarte mari în rândul acestora plecând de la mai multe motive. În primul rând, datorită faptului că activitatea pe care aceștia o desfășoară zi de zi nu este finanțată, aici vorbim de activitatea instituției, pe de altă parte, vine doamna ministru al Muncii care anunță tot felul de creșteri salariale pentru tot felul de categorii socio-profesionale, iar colegii noștri din finanțe neparticipând prin organizații sindicale care îi reprezintă la niciun fel de negocieri, această mult discutată lege a salarizării bugetare, aceste lucuri duc la neîncrederea și la faptul că sunt dispuși, probabil, la un moment, indiferent de organizarea sau implicarea sau neimplicarea sindicatului, pur și simplu să refuze de a mai face sarcini suplimentare în aducerea banilor la bugetul de stat”, a declarat Liviu Toader, președintele SindFISC, în emisiunea La Ordinea Zilei.

 

 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close