Antena 3 CNN Actualitate Social Guvernul prelungește măsurile privind șomajul tehnic. Care este noua indemnizaţie lunară

Guvernul prelungește măsurile privind șomajul tehnic. Care este noua indemnizaţie lunară

Guvernul Ciucă a decis să prelungească măsurile privitoare la șomajul tehnic aplicate în timpul pandemiei. Acestea sunt adoptate în ședința de miercuri a cabinetului.

Guvernul prelungește măsurile privind șomajul tehnic. Care este noua indemnizaţie lunară
Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă
de Dana Musceleanu    |    06 Apr 2022   •   11:56

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, decizia a fost luată ca urmare a crizei de pe piața energiei și a războiului din Ucraina.

„Vom adopta un act normativ prin care vom continua să protejăm economia și locurile de muncă”, a spus Nicolae Ciucă, înainte de ședința de Guvern.

Premierul a explicat că indemnizația lunară va fi similară celei plătite în timpul pandemiei.

„Vom asigura o indemnizație lunară similară celei plătite în perioada pandemiei, 75% din salariul de bază”, a adăugat Ciucă.

Suplimentare de fonduri şi pentru programul Anghel Saligny

Executivul suplimentează în ședința de miercuri fondurile din programul Anghel Saligny. Astfel, suma totală alocată va fi 65,5 miliarde de lei și vizează modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și extinderea rețelei de gaze.

„În baza unei hotărâri pe care am luat-o ieri (marți - n.r.) în coaliție, vom adopta un act normativ prin care vom suplimenta bugetul la Programul Național de Investiții Anghel Saligny, cu aproximativ 15,5 miliarde”, spune premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.

El precizează că 10 miliarde vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze.

„În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,5 miliarde și ea va viza cu preponderență modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și, așa cum menționam, extinderea rețelei de gaze”, conchide Ciucă.

Ședința de Guvern are loc miercuri la Palatul Victoria.

×
Subiecte în articol: somaj tehnic indemnizația lunară
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close