Antena 3 CNN Actualitate Social Guvernul României a decis alocarea a aproximativ o sută de milioane de lei pentru gărzi. Ce spun medicii

Guvernul României a decis alocarea a aproximativ o sută de milioane de lei pentru gărzi. Ce spun medicii

Guvernul României a decis alocarea a aproximativ o sută de milioane de lei pentru gărzi. Ce spun medicii
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Aug 2016   •   18:00

Guvernul României intervine în scandalul gărzilor. Executivul a decis alocarea a aproximativ o sută de milioane de lei pentru creşterea plăţii gărzilor medicilor, mărirea urmând să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie, fondurile urmând să fie obţinute din administrarea mai eficientă a resurselor, anunţă Ministerul Sănătăţii.


Fondurile de circa 100 de milioane de lei necesare creşterii plăţii gărzilor pentru medici în anul 2016 vor proveni din administrarea mai eficientă a resurselor deja existente în sistemul sanitar, iar mecanismele găsite nu afectează în niciun fel prognozele de deficit bugetar, explică ministerul.


Întrebat ce vor decide medicii în cursul zilei de luni, când anunţau că nu vor face gărzi, Florin Chirculescu, preşedinte Sindicatul Medicilor, a declarat la Antena 3, în emsiunea Ediţie de weekend: „Am citit şi noi comunicatul, am început să comunicăm între noi. Trebuie să-l vedem înfăptuit. Trebuie să facem nişte calcule, să vedem ce reiese din acestă ofertă. (...) E un lucru important, s-a deschis porţile comunicării. În clipa de faţă trebuie să facem calcule şi să consultăm pe ceilalţi membri, nu pot să vă răspund acum cum se concretizează oferta guvernului în lei”.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close