Antena 3 Actualitate Social Guvernul va acorda ajutoare de urgență în cazul familiilor afectate de tornada din Călărași

Guvernul va acorda ajutoare de urgență în cazul familiilor afectate de tornada din Călărași

07 Mai 2019   •   20:09
Guvernul va acorda ajutoare de urgență în cazul familiilor afectate de tornada din Călărași

 Guvernul urmează să aprobe, miercuri, printr-o hotărâre, acordarea de ajutoare de urgenţă în cazul mai multor familii afectate de tornada produsă în data de 30 aprilie în judeţul Călăraşi. 

Astfel, potrivit notei de fundamentare a actului normativ, prin proiectul de hotărâre se propune acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă totală de 28.500 lei pentru sprijinirea a 13 familii din judeţul Călăraşi care se află în situaţii de necesitate cauzate de tornadă, în vederea evitării riscului de excluziune socială a acestora şi asigurarea condiţiilor adecvate de locuit. 

În şedinţa de miercuri va fi adoptat şi un memorandum având ca temă aprobarea Programului Naţional de Reformă 2019. 

Un alt memorandum vizează aprobarea conţinutului Programului de convergenţă 2019- 2022. 

Totodată, pe agenda şedinţei figurează un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti". 

Printr-o altă hotărâre, Guvernul vizează modificarea articolului 1 din HG 1264/2010 pentru aprobarea programului-cadru de emisiuni de titluri de stat ''Medium Term Notes''. 

Pe ordinea de zi a şedinţei mai este şi o informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor europarlamentare. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close