Antena 3 CNN Actualitate Social Jaful secolului! Cum au furat hackerii criptomonede în valoare de peste 600 de milioane de dolari

Jaful secolului! Cum au furat hackerii criptomonede în valoare de peste 600 de milioane de dolari

Peste 600 de milioane de dolari au fost furați în cadrul unuia dintre cele mai mari furturi de criptomonede din istorie, anunţă CNBC. Hackerii au exploatat o vulnerabilitate dintr-o platformă de tranzacţionare care conectează diferitele blockchain-uri.

Jaful secolului! Cum au furat hackerii criptomonede în valoare de peste 600 de milioane de dolari
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    11 Aug 2021   •   11:49

După ce au furat banii hackerii au început să îi trimită către diferite adrese de criptomonede. Cercetătorii de la compania de securitate SlowMist afirmă că monede digitale în valoare de peste 610 milioane de dolari au fost transferate către doar 3 adrese diferite.

Hackerii au exploatat o vulnerabilitate din Poly Network, o platformă care conectează diferitele blockchain-uri pentru ca acestea să poată funcționa împreună, scrie Hotnews.ro.

Echipa Poly Network a dezvăluit atacul într-o postare pe Twitter și a cerut hackerilor să ia legătura cu ei pentru și să „returneze activele furate”. 
„Suma de bani pe care ați furat-o astăzi este cea mai mare din istoria defi”, a scris echipa Poly Network într-o altă postare pe Twitter.

Totodată, Poly Network a îndemnat platformele de tranzacționare a criptomonedelor să treacă pe lista neagră tokenurile ce vin de la adrese folosite de hackeri.

Compania de securitate SlowMist a anunțat pe Twitter că analiștii săi „au identificat adresa de mail, IP-ul și amprentele dispozitivului folosit de atacator” și că „încearcă să găsească indicii legate de identitatea atacatorului”. 

Aplicații financiare bazate pe tehnologia blockchain

Un blockchain este o listă de înregistrări de date care ține evidența diferitelor criptomonede. Fiecare monedă digitală are propriul său blockchain, fiind diferite unele de celelalte. Poly Network, o rețea descentralizată de activități financiare, afirmă că poate face aceste blockchain-uri diferite să funcționeze împreună.

DeFi este un termen larg care se referă la aplicații financiare bazate pe tehnologia blockchain care funcționează fără intermediar ca brokeri și schimburi valutare, motiv peste care se numesc descentralizate. Cei care susțin aceste aplicații spun că ele fac tranzacțiile financiare mai eficiente și ieftine.

Aplicațiile DeFi au devenit o țintă principală pentru hackeri anul acesta, numărul atacurilor asupra platformelor descentralizate crescând de 3 ori față de 2020.

Numărul fraudelor legate de DeFi au crescut la rândul lor în 2021, reprezentând 54% din total fraudelor cu criptomonede, comparativ cu doar 3% în tot anul trecut. 

×
Subiecte în articol: bitcoin hackeri blockchain
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close