Antena 3 CNN Actualitate Social Haine reciclate pentru opere caritabile

Haine reciclate pentru opere caritabile

Haine reciclate pentru opere caritabile
22 Sep 2016   •   10:35

Trei prietene au demarat unul dintre cele mai ambițioase proiecte de binefacere din România. Totul a pornit de la o banală întâlnire într-o ceainărie. Ceainăria, care aparţinea uneia dintre ele, s-a transformat în "Atelier Merci", un loc unde se reciclează haine vechi, iar banii obţinuţi din vânzarea lor sunt folosiţi în diverse proiecte sociale.

Atelier Merci a fost amenajat într-o parcare subterană a unui bloc din centrul Capitalei. Aici cele trei fete iau hainele pe care le primesc - neapărat curate și în stare bună - și le transformă.

Unei fuste îi mai adaugă o broderie, din cămăși bărbătești fac genți, extrem de bine vândute, mai taie o mânecă, mai pun o decorațiune și uite așa, ies produse cu totul și cu totul noi. 

Principalii beneficiari ai asociației sunt copiii. O parte din fondurile obținute din vânzarea produselor din atelier merg către Zâna Mersiluţă, un proiect medical pentru copii bolnavi de cancer și copii săraci.

O altă parte din bani este folosită pentru proiectul "Merci la sat", pentru renovarea școlilor și acordarea de burse.

Până acum, din sumele obținute, au fost asigurate tratamente stomatologice pentru 200 de copii, au fost renovate patru școli, iar zece elevi au primit burse școlare.

×
Subiecte în articol: haine Maria Coman cafenea copii cancer sărăcie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close