Antena 3 CNN Actualitate Social Haos la spitalul din Rădăuți: "Un singur medic gestionează 13 cazuri venite cu ambulanța în același timp"

Haos la spitalul din Rădăuți: "Un singur medic gestionează 13 cazuri venite cu ambulanța în același timp"

Spitalul Municipal Rădăuți gestionează cu dificultate numeroasele solicitări din județ, mai ales de când 28 de cadre medicale din unitate au fost confirmate cu coronavirus.

Haos la spitalul din Rădăuți: "Un singur medic gestionează 13 cazuri venite cu ambulanța în același timp"
Sursa foto: Hepta
19 Mai 2020   •   21:48

Managerul Traian Andronache a făcut apel la celelalte spitale din județ cărora le cere ajutorul după ce o angajată a relatat că „un singur medic pe tură este nevoit să gestioneze 10 – 13 cazuri sosite in acelasi timp la Urgențe”.

Luni noapte, un singur medic de la Primiri Urgențe a consultat zeci de pacienți, în vreme ce ambulanțele au făcut coadă în fața spitalului din Rădăuți, relatează publicația locală Obiectiv de Suceava.

”Fac apel la colegii din județ și în mod special la cei din Spitalul Județean Suceava să nu mai trimită toate cazurile la Rădăuți. Vă rog să vă imaginați cum este să gestionezi zece, 13 cazuri venite cu ambulanța în același timp, de un singur om”, a menționat Alina Șorodoc, medic urgentist la Spitalul Rădăuți.

Managerul Traian Andronachi a declarat că a cerut sprijin în repetate rânduri. „Colegii aștia ai mei sunt și ei oameni, iar de aproape trei luni parcă suntem în asediu. Noapte de noapte e la fel. Mai avem paturi libere, dar nu mai facem față la afluxul mare de pacienți. Avem doar trei medici urgentiști și nu știu cât vor mai rezista”, a declarat Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți. 

28 de cadre medicale, în principal personal al secției de Boli Infecțioase a Spitalului Rădăuți, au fost infectate cu coronavirus și se află internate pentru tratament în acest spital.

Până astăzi, în județul Suceava au fost confirmate 3.478 de cazuri de Covid-19.

×
Subiecte în articol: coronavirus Radauti
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close