Antena 3 Actualitate Social Hidrologii avertizează! Cod galben de inundaţii pentru râuri din mai multe judeţe

Hidrologii avertizează! Cod galben de inundaţii pentru râuri din mai multe judeţe

28 Aug 2018   •   16:02
Hidrologii avertizează! Cod galben de inundaţii pentru râuri din mai multe judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în următoarele ore pe râuri din trei judeţe din Transilvania şi Moldova. 

Potrivit hidrologilor, până la ora 22:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava - bazin aferent amonte S.H. Işcani, Moldova - bazin aferent amonte S.H. Tupilaţi şi Bistriţa - bazin aferent amonte S.H. Frunzeni (judeţele Suceava, Harghita şi Neamţ).

INHGA menţionează că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Suceava. 

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Suceava, Harghita şi Neamţ. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close