Antena 3 CNN Actualitate Social Hidrologii avertizează! Cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din țară

Hidrologii avertizează! Cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din țară

Hidrologii avertizează! Cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din țară
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Iul 2018   •   19:18

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, luni seara, un Cod portocaliu de inundaţii valabil până la ora 24:00 pe râuri din judeţele Maramureş şi Sălaj.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Someş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Rastoci - amonte confluenţa cu râul Lăpuş, Lăpuş - afluenţii din bazinul superior şi mijlociu, avertizarea vizând bazinele hidrografice aferente judeţelor Maramureş şi Sălaj", se arată în avertizarea hidrologică pentru fenomene imediate.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: bazinele inferioare ale râurilor Agrij şi Almaş, şi bazinele superioare ale râurilor Cavnic şi Brad (afluenţi ai Lăpuşului).

O avertizare Cod portocaliu de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de apărare este valabilă până marţi la miezul nopţii pe râuri din 24 judeţe. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: hidrologi cod portocaliu inundatii tara
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close