Antena 3 Actualitate Social Hidrologii avertizează! Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din țară

Hidrologii avertizează! Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din țară

13 Iun 2018   •   20:15
Hidrologii avertizează! Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din țară
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Hidrologii au emis, miercuri, un Cod roşu de inundaţii pe râuri mici din judeţul Caraş Severin, avertizarea fiind valabilă până la ora 24:00.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii Timişului aferenţi sectorului aval S.H. Sadova - amonte confluenţă cu râul Bistra, afluenţii de stânga ai Bistrei - aval S.H. Voislova Bucova, Pogăniş - bazin superior amonte S.H. Brebu, Tău - bazin superior amonte S.H. Soceni, judeţul Caraş Severin", precizează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Goleţ - bazin superior, Timiş - afluenţii mici de dreapta aferenţi sectorului S.H. Caransebeş şi Bistra Mărului - afluenţii aferenţi sectorului aval acumularea Poiana Mărului.

Pe de altă parte, un Cod galben de inundaţii a fost instituit, până miercuri noaptea la ora 22:00, pe râurile mici din jumătatea de vest a judeţului Constanţa.

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice Siliştea şi Ţibrin", arată INHGA. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close