Antena 3 Actualitate Social Fără amenzi în weekend. Hotărârea care impune restricții în starea de alertă nu prevede sancțiuni

Fără amenzi în weekend. Hotărârea care impune restricții în starea de alertă nu prevede sancțiuni

15 Mai 2020   •   09:19
Fără amenzi în weekend. Hotărârea care impune restricții în starea de alertă nu prevede sancțiuni
Sursa foto: Politia Romana

O serie de măsuri și interdicții sunt prevăzute în noua hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență care reglementează starea de alertă. Starea de alertă a fost instituită în România începând de vineri, 15 mai și este valabilă pe o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea nu prevede însă amenzi nici pentru cei care nu poartă mască în spațiile închise și în transportul public, nici pentru cei care încalcă restricțiile de deplasare.

În text doar se subliniază că „la solicitarea instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) (3, n.r.) se justifică prin declarație pe propria răspundere”.

Hotărârea reglementează starea de alertă până luni, când va intra în vigoare o lege adoptată de Parlament în acest sens.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close