Antena 3 CNN Actualitate Social IGSU face apel la părinți să respecte regulile de prevenire a incendiilor și să nu își lase copiii nesupravegheați

IGSU face apel la părinți să respecte regulile de prevenire a incendiilor și să nu își lase copiii nesupravegheați

Șase copii au murit și 32 au fost răniți în primele zece luni ale anului în incendii de locuințe, a anunțat astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

IGSU face apel la părinți să respecte regulile de prevenire a incendiilor și să nu își lase copiii nesupravegheați
Sursa foto: IGSU
de Mia Lungu    |    17 Noi 2022   •   15:04

Anunțul IGSU vine după tragedia produsă astăzi, în localitatea Sârbești, județul Buzău, unde un băiețel în vârstă de un an și surioara lui de doi ani și jumătate și-au pierdut viața într-un incendiu care le-a cuprins locuința.

"Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului", susțin pompierii.

În primele zece luni ale acestui an, 38 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 6 au decedat și 32 au fost răniți.

IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor

"Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, readucem în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:

- Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;

- Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;

- Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;

- Nu lăsaţi nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparate cu flacără deschisă;

- Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

- Nu lăsați copiii singuri acasă! Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!", sunt recomandările pompierilor.

×
Subiecte în articol: IGSU parinti copii incendii prevenire
Parteneri
NASA: Un asteroid ne-ar putea lovi cu forța a 24 de bombe nucleare
x close