Antena 3 Actualitate Social IGSU, bilanțul intervențiilor din minivacanță: 49 de persoane au fost salvate, iar 349 de incendii au fost stinse

IGSU, bilanțul intervențiilor din minivacanță: 49 de persoane au fost salvate, iar 349 de incendii au fost stinse

20 Aug 2018   •   13:17
IGSU, bilanțul intervențiilor din minivacanță: 49 de persoane au fost salvate, iar 349 de incendii au fost stinse

Pompierii militari au salvat 49 de persoane şi au stins 349 incendii în minivacanţa prilejuită de sărbătoarea 'Adormirii Maicii Domnului', informează IGSU.

La nivel naţional au fost gestionate 6.029 intervenţii, 5.000 cazuri SMURD, dintre care 4.977 pentru acordarea primului ajutor calificat şi 23 misiuni de descarcerare, precum şi 1.029 acţiuni pentru protecţia comunităţilor.

De asemenea, în cele cinci zile, 5.032 persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 49 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii.

Potrivit sursei citate, în această minivacanţă, inspectorii de prevenire au desfăşurat 236 de verificări pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă la unităţi turistice şi operatori economici din diverse domenii de activitate, în urma cărora au fost aplicate 360 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 96.500 lei.

Pe timpul controalelor nu au fost constatate încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu care să impună aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării obiectivelor verificate.

Totodată, în această perioadă, IGSU a dispus măsuri suplimentare pentru dislocarea unor echipaje operative de stingere a incendiilor, descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, care să asigure intervenţia operativă în drumul spre litoral, respectiv autostrăzile A2 şi A4.

De asemenea, în contextul aniversării Zilei Marinei Române, Caravana SMURD 'Fii pregătit!' s-a aflat în zona litoralului românesc. În cele cinci zile, peste 600 de persoane au fost instruite în centrul de pregătire, amplasat pe Faleza Cazino din Constanţa şi în Portul Turistic Mangalia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close