Antena 3 CNN Actualitate Social Imagini şocante! Videoclip tulburător pentru educaţia rutieră a celor mici

Imagini şocante! Videoclip tulburător pentru educaţia rutieră a celor mici

Imagini şocante! Videoclip tulburător pentru educaţia rutieră a celor mici
de S.T.    |    09 Oct 2015   •   12:14

La cererea Federației Internaționale a Automobilului (FIA), cineastul francez Luc Besson a realizat un videoclip alarmant privind copiii uciși în trafic în timp ce merg la școală. În fiecare zi în întreaga lume mor 500 de copii în accidente rutiere, relatează ziarul Le Figaro, citat de Agerpres.

"Salvați viața copiiilor" — alerta lansată de FIA la 7 octombrie — are în vedere o realitate dramatică: 1,8 milliarde de copii merg zilnic la școală iar dintre aceștia peste 500 sunt uciși în accidente de trafic. Departe de subiectele sale favorite, Luc Besson a realizat un clip tulburător pentru a răspunde apelului lansat de președintele FIA, Jean Todt.

1,8 milliarde de copii merg zilnic la școală. 500 sunt uciși în accidente de trafic

Cineastul francez a realizat filmul "Save Kids Lives" la Paris și în Africa de Sud. Trei minute în cursul cărora Luc Besson a filmat pe rând două grupuri de copii, parizieni și africani, cu ghiozdanul în spate mergând în drum spre școală. Un mod de a arăta că problema este aceeași, dacă se străbate Parisul sau străzile sud-africane pentru a merge la cursuri.

"Era timpul să acționăm", a declarat Jean Todt cu ocazia lansării campaniei de sensibilizare. "Era timpul să facem ceva șocant, dar care corespunde realității. M-am gândit la prietenul meu Luc Besson care știe să creeze imagini care să-i emoționeze pe oameni și să-i inspire", a subliniat el.

"Prin acest film, vrem ca oamenii să considere gravitatea situației și să evolueze", a adăugat Jean Todt. El a reamintit, de asemenea, că accidentele rutiere reprezintă prima cauza a mortalității în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.

×
Subiecte în articol: imagini socante trafic
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close