Antena 3 CNN Actualitate Social Fenomen spectaculos surprins pe Dunăre la Galaţi. Nori de aburi s-au ridicat deasupra apei 

Fenomen spectaculos surprins pe Dunăre la Galaţi. Nori de aburi s-au ridicat deasupra apei 

Fenomen spectaculos surprins pe Dunăre la Galaţi. Nori de aburi s-au ridicat deasupra apei 
27 Sep 2018   •   10:39

Joi dimineaţă la Galaţi au fost cel mult 6 grade Celsius, în timp ce apa Dunării a avut temperatura de 21 grade. Această diferenţă a dus la crearea aburilor pe fluviu şi a dat senzaţia că Dunărea dă în clocot.

Fenomenul nu reprezintă un pericol pentru navigaţie, iar autorităţile fluviale nu au fost nevoite să ia măsuri speciale.

„Este un fenomen care apare atunci când sunt schimbări bruşte de temperatură. Dunărea fierbe, aşa se spune, deoarece apa este caldă şi temperaturile au scăzut foarte mult, într-o perioadă scurtă de timp. La Galaţi apa are 20 de grade, iar afară sunt 6, cel mult 7 grade Celsius. Este o diferenţă mare care provoacă fenomenul.

Oricum, nu reprezintă un pericol pentru navigaţie, nu trebuie să luăm măsuri speciale la nivelul instituţiei. Comandanţii de nave sunt instruiţi ca în cazul în care vizibilitatea este afectată să circule cu atenţie sporită”, a explicat directorul AFDJ, Dorian Dumitru.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Dunare Galați
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close