Antena 3 CNN Actualitate Social Contabila unei primării din Neamț a făcut împrumuturi la CAR în numele unor localnici și le-a plătit din bani de la buget

Contabila unei primării din Neamț a făcut împrumuturi la CAR în numele unor localnici și le-a plătit din bani de la buget

Contabila Primăriei din Dragomirești a fost reținută joi, 5 august, de polițiști, după ce a făcut mai multe împrumuturi la CAR în numele a opt persoane, fără ca acestea să știe și a plătit ratele din bani de la buget.

Contabila unei primării din Neamț a făcut împrumuturi la CAR în numele unor localnici și le-a plătit din bani de la buget
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    10 Aug 2021   •   13:39

Femeia a fost prezentată judecătorilor de la Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de arestarea preventivă, însă a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, conform tvmneamt.

S-au efectuat 4 percheziții la sediile a două instituții publice și la locuințele persoanelor bănuite de înșelăciune, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor.

În urma investigațiilor s-a probat faptul că în perioada 2018-2020, femeia de 38 de ani, contabil la primăria din comuna Dragomirești ar fi ridicat în numele a 8 persoane suma de 350.000, sub formă de împrumut, de la o instituție financiară nebancară din Piatra Neamț,

Conform autorităților, titularii de contract nu ar fi avut cunoştinţă şi ale căror semnături ar fi fost falsificate pe actele depuse la aceste contracte.

Pentru achitarea creditelor făcute s-ar fi efectuat plăți lunare, din bugetul Primăriei Dragomirești, în mod ilegal, femeia profitând de funcția deținută în cadrul instituției publice.

”A fost pus în executare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind condusă la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținută pentru 24 de ore.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați și stabilirii prejudiciului cauzat instituției financiare nebancare și instituției publice”, conform IPJ Neamț.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close