Antena 3 CNN Actualitate Social În ciuda a ceea ce credeai până acum, opusurile nu se atrag! Iată de ce suntem atrași de persoane care ne seamănă 

În ciuda a ceea ce credeai până acum, opusurile nu se atrag! Iată de ce suntem atrași de persoane care ne seamănă 

În ciuda a ceea ce credeai până acum, opusurile nu se atrag! Iată de ce suntem atrași de persoane care ne seamănă 
14 Mar 2018   •   12:18

Probabil ai auzit și tu expresia că opusururile se atrag, și la fel ca și 80% din populație, crezi acest lucru. De fapt, această informație este eronată, iar studiile arată că oamenii sunt de fapt mai atrași de persoane care le seamănă, atât la fizic cât și la personalitate. 

Potrivit mai multor studiii, suntem atrași de oameni care seamănă cu părinții noștri atunci când ne-am născut și de trăsături specifice, precum culoarea ochiilor. Acest lucru se datorează faptului că îi vedem ca și pe o persoană care are grijă de noi, cu care ne simțim comfortabil și asociem sentimente pozitive cu aspectul lor.  

De asemenea, un studiu publicat în jurnalul Psychological Science sugerează că dacă cineva arată că noi, suntem mai presdispusi să avem încredere în persoana respectivă. Uneori, avem chiar și abilitatea de a simți dacă cineva ne este mai apropiat genetic, iar un alt studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences arată că cuplurile căsătorite tind să fie mai asemănătoare genetic decât două persoane alese la întâmplare.  

Când vine vorba de interese și personalitate, oamenii tind să aleagă o persoană cu interese asemănătoare pentru o relație de lungă durată. Studiile arată și că de multe ori, cuplurile încep să aibă interese similare și pe măsură ce stau împreună, motiv pentru care de multe ori, ni se pare că un cuplu seamnă la comportament când îi vedem împreună.  
  

×
Subiecte în articol: relatii cupluri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close