Antena 3 CNN Actualitate Social Preot din Huedin, filmat în timp ce blestemă în biserică: 'Praful și răul să vină peste el, casa și munca lui'

Preot din Huedin, filmat în timp ce blestemă în biserică: 'Praful și răul să vină peste el, casa și munca lui'

După cazul preotului Ioan Tonca, care a băgat mai mulți tineri în sicriu, un alt preot din Huedin a reușit să fie în centrul unui scandal uriaș.

Preot din Huedin, filmat în timp ce blestemă în biserică: 'Praful și răul să vină peste el, casa și munca lui'
04 Mar 2020   •   22:08

Preotul Ioan Morcan a fost filmat în timp ce blestemă, alături de doi părinți pe cel care le-ar fi răpit fiica

Preotul a îngenuncheat între cei doi soți și l-a invocat pe Dumnezeu.

 „Cer osândirea și pedepsirea celor ce le-au produs tulburare sufletului și familiei lor și necaz și rușine în fața rudeniilor și a tuturor cunoscuților lor. Cerem pedeapsa bunului Dumnezeu pentru cel care ne-a răpit fiica și ne-a dus-o cu gând s-o batjocorească. Osândă și pedeapsă pentru el, casa și familia lui, așa încât să ajungă de râsul oamenilor și cunoscuților săi pentru rușinea pe care ne-a făcut-o. În caz că se întoarce, se căiește și spune adevărul, acest blestem să nu-l ajungă. În numele Tatălui și-al Fiului și-al Sfântului Duh, Amin!”

În imagini, apare și un bărbat care îi oferă bani preotului pentru bizarul ritual.

Mitropolia Clujului susține că părintele a fost deja sancționat cu mustrare.

Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului: „Am luat act cu multă tristețe de aceste acte care nu sunt doar smintitoare, ci și profanatoare ale lăcașului sfânt. N-aș vrea eu să-i judec pe preoți. Suntem în măsură să îi povățuim și să îi sfătuim atunci când aceștia au nevoie.”

×
Subiecte în articol: blestem
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close