Antena 3 CNN Actualitate Social Clădire istorică din centrul Capitalei distrusă de oamenii străzii, într-un incendiu. Locatarii sunt revoltaţi: "Suntem în pericol în orice clipă"

Clădire istorică din centrul Capitalei distrusă de oamenii străzii, într-un incendiu. Locatarii sunt revoltaţi: "Suntem în pericol în orice clipă"

Noapte de coşmar pentru locatarii unui imobil din centrul Capitalei. O clădire veche, monument istoric, a luat foc, după ce o butelie ar fi explodat într-o casă vecină.

Clădire istorică din centrul Capitalei distrusă de oamenii străzii, într-un incendiu. Locatarii sunt revoltaţi: "Suntem în pericol în orice clipă"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    08 Apr 2022   •   10:08

 Flăcările au cuprins o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, iar pompierii au ajuns acolo cu numeroase autospeciale. Au intervenit cu greu, din cauza liniilor de înaltă tensiune ale tramvaielor.

Incendiul a izbucnit la acoperisul unei cladiri situată pe Calea Moșilor.

Proprietarii apartamentelor spun ca vâlvătaia a fost provocată de câţiva oameni ai străzii care s-au stabilit ilegal într-o locuinţă din imediat apropiere.

Vecinii respectivi le-ar fi cauzat numeroase probleme iar proprietarii imobilului care a luat foc au depus de-a lungul timpului numeroase sesizări.

Oamenii se plâng că sunt în pericol în orice clipă şi din păcate, nimeni nu face absolut nimic. 

"Incendiul a fost de la o butelie care a explodat, de la cei care stau lângă.La numărul 71 s-au aciuat unii clandestin şi Poliţia nu reuşea să-i desfiinţeze, n-au avut putere să-i desfiinţeze. Ne aşteptam la aşa ceva, că s-a mai întâmplat acum trei ani", spune o femeie care locuieşte în zonă.

"În clădirea de lângă sunt oameni ai străzii, sunt nişte drogaţi să spun aşa, care făceau focul în jumătatea casei. Vecinii au făcut sesizări în primul rând pentru curăţenie, că era un gunoi, vă daţi seama ce era acolo, dezastru. Nu s-au luat măsuri. nimeni nu a făcut nimic, nimeni", adaugă un alt locatar.

"Sutem în pericol în orice clipă. Din păcate nu se face absolut nimic", spune o altă femeie revoltată.

Pomierii au intervenit cu 12 autospeciale cu apă şi spumă, două autoscari, două autospeciale de descarcerare şi un echipaj SMURD.

"Incendiul se manifesta la nivelul acoperişului şi al etajului 1 al clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi. Intervenţia a fost îngreunată de faptul că, în faţa imobilului în flăcări existau linii de tensiune care alimentau tramvaiele", a declarat căpitan Ioana Blănaru din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Traficul rutier a fost restricţionat în zonă zeci de minute. Toate persoanele s-au autoevacuat până la sosirea salvatorilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close