Incendiu puternic, în apropiere de casa lui Gheorghe Dincă. ISU a suplimentat forțele de intervenție

13 Aug 2019   •   21:41
Incendiu puternic, în apropiere de casa lui Gheorghe Dincă. ISU a suplimentat forțele de intervenție Foto: Gazeta Noua

Update: Forţele de intervenţie care acţionează marţi seara pentru stingerea incendiului izbucnit la o groapă de gunoi din Caracal, de la ieşirea spre Craiova, au fost suplimentate, astfel că în zonă sunt zeci de pompieri şi au fost deplasate patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două motopompe remorcabile şi trei autospeciale de prima intervenţie şi comandă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Cornel Gogolan. 

El a precizat că groapa de gunoi are o suprafaţă de aproximativ un hectar şi înălţime de aproximativ 10 metri, iar incendiul a fost localizat şi se manifestă în mai multe focare, la adâncime, cu degajări de fum. 

Intervenţia pompierilor este coordonată de şeful ISU Olt şi de prim-adjunctul acestuia, care s-au deplasat la Caracal. 

Știrea inițială: Un incendiu violent a izbucnit la Caracal, în apropiere de casa lui Gheorghe Dincă.  Incendiul este pe un teren aflat în proprietatea primăriei. Acolo se află un depozit de gunoaie, dar fără documente, mai precizează sursa citată. 

Comisarii de la Garda de Mediu Olt au ajuns imediat la locul incendiului și chiar au decis sancționarea cu 40.000 de lei a primăriei pentru că a permis această situație. 

Fumul produs în urma incendiului este extrem de dens și vizibil de la câțiva kilometri. De altfel, populația ar putea fi alertată prin RO-ALERT pentru că fumul acoperă o suprafață mare din zona orașului Caracal, potrivit https://gazetanoua.ro

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Cornel Gogolan, că la ora transmiterii acestei știri intervin pompieri din cadrul Detașamentului Caracal și Detașamentului Slatina cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și doua motopompe remorcabile.

„Intervin 20 de subofițeri sub coordonarea comandantului Det Caracal, iar la fața locului se deplasează Inspectorul Șef și Prim Adjunctul ISU Olt. Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidarea mai multor focare”, a declarat reprezentantul ISU Olt.

Parteneri
x close