Antena 3 CNN Actualitate Social Începe facultatea. La cât ajung chiriile în marile orașe din România

Începe facultatea. La cât ajung chiriile în marile orașe din România

Începe facultatea. La cât ajung chiriile în marile orașe din România
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
11 Sep 2018   •   12:15

A mai rămas mai puțin de o lună până când va începe facultatea, așa că pentru studenți a început goana după căutarea unui loc de cazare. 

Iată cât costă chiriile în marile orașe. Prețul mediu pentru o garsonieră în București este de 260 – 270 de euro, iar în acești bani găsiți una la vreo 30 de mp, situată în Drumul Taberei.  Atenție: Drumul Taberei este cartierul unde urmează să se facă metroul în următorii 20 de ani (!). La polul opus, veți descoperi garsoniere și la 450 – 500 de euro, dar în zone precum Băneasa sau Nordul Bucureștiului. În bloc de garsoniere precum cele din Herăstrău, o garsonieră poate ajunge și la 600 de euro, adică de două ori prețul mediu al unui apartament cu două camere în aproape orice zonă a Capitalei.

Și pentru că tot vorbeam de apartamente cu 2 camere, cele mai ieftine sunt în zona de vest a Capitalei, unde apartamentul se închiriază cu 200 de euro sau 1.000 de lei, în funcție de ofertant. Acesta ar fi prețul minim pentru un astfel de spațiu locativ. Tot cam pe aici, pe la 250 de euro veți găsi și în Giulești sau Drumul Taberei.

În Cluj, cea mai ieftină garsonieră costă 110 euro, potrivit site-ului Imoradar24.ro. Această garsonieră nu are poze pe niciun site care o afișează și are o suprafață de 11 mp, față de 21 mp cât aveau cele ieftine din București. Proprietarul garsonierei spune că aceasta este de confort 3 și vrea să o închirieze unei studente, cu 500 de lei pe lună. Pe de altă parte, un apartament de lux cu o cameră costă și 650 de euro, în zona Mănăștur. Este vorba despre un apartament de 78 mp, open-space, cu dotări care ar face invidios orice hotel de 5 stele din România.

Apartamentele de două camere se dau cu minim 220 de euro în zona Baciu, 250-280 euro în zona Mănăștur, iar la capătul celălalt al orașului, locuințele ajung la 1.000 de euro pe lună. Dar aici deja vorbim de apartamente de peste 80 mp, în zone centrale, cu toate dependințe de bază, plus câteva de lux.

Mai multe pe Libertatea.ro

×
Subiecte în articol: facultate chirii
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close