Antena 3 CNN Actualitate Social Incident feroviar grav în Suceava. Un tren, plin cu lemne a deraiat de pe șine. Traficul e paralizat - Reacța CFR

Incident feroviar grav în Suceava. Un tren, plin cu lemne a deraiat de pe șine. Traficul e paralizat - Reacța CFR

Incident feroviar grav în Suceava. Un tren, plin cu lemne a deraiat de pe șine. Traficul e paralizat - Reacța CFR
19 Aug 2019   •   18:27

Update: Din cele 4 vagoane deraiate, a doilea vagon este răsturnat la 45% spre interiorul curbei liniei de cale ferată.

Convoiul era format din 25 vagoane Rils încărcate cu pal pentru export iar  revizia vagoanelor era efectuata la termen.

Din cauza condițiilor dificile ale zonei, în prezent se caută soluții pentru a se interveni în vederea ridicării materialului rulant și pentru redeschiderea liniei în condiții de siguranță a circulației.

Știrea inițială: Un incident feroviar grav a avut loc luni după-amiază. Un tren care aparține CFR Marfă, a deraiat în Suceava. Tot traficul a fost paralizat.

Locomotiva cu cele patru vagoane transporta  lemn dintr-o fabrică din județ și îl ducea în Domnești, Suceava.

Linia pe care s-a produs deraierea aparține CFR Infrastructură și nu e gestionata de vreun privat. 

Pe acolo trebuie să treaca în următoarele ore, 8 trenuri. Bucata de linie dintre Domnești și Putna va rămâne închisă și în următoarele zile.

Agentia de Investigare Feroviara va ancheta accidentul. In urmatoarele zile, vagoanele cazute de pe pod trebuie ridicate si eliberata linia.

Reacția CFR:

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar este închis la această oră între stațiile Dornești și Putna, după ce, în cursul acestei după-amiezi, locomotiva și 4 vagoane ale unui tren aparținând operatorului SNTF Marfă (care avea în compunere 25 de vagoane și transporta pal) au deraiat, la ieșirea de pe podul CF situat la km 0+500.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții CFR SA care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipa de specialiști care va acționa pentru ridicarea și repunerea pe șină a locomotivei și a vagoanelor deraiate cu o macara de mare tonaj, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță.

Precizăm că până la redeschiderea circulației feroviare pe distanța afectată de deraiere, Dornești – Putna (și retur), CFR SA va asigura transbordarea auto pentru călători.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Cauzele exacte ale producerii acestui incident vor fi stabilite de comisia constituită din personal feroviar de specialitate.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close