Antena 3 CNN Actualitate Social Incident la metrou. Călătorii, evacuaţi din staţia Dristor 1. Reacția Metrorex

Incident la metrou. Călătorii, evacuaţi din staţia Dristor 1. Reacția Metrorex

Incident la metrou. Călătorii, evacuaţi din staţia Dristor 1. Reacția Metrorex
11 Feb 2019   •   15:06

Update: „Metrorex informează publicul că astăzi,11 februarie a.c., în intervalul 08:00 - 08:20, trenurile de metrou au circulat cu întârzieri față de graficul normal de circulație.

Într-unul din trenurile care circula pe Magistrala 1, în direcția Piața Unirii, mai mulți călători au anunțat o posibilă degajare de fum și au anunțat serviciul național de urgență apelând la 112. Trenul a fost oprit în stația Dristor 1 și călătorii au fost debarcați.

Echipele Metrorex împreună cu echipele ISU au verificat starea tehnică a trenului.

Astfel, nu s-a confirmat sesizarea de degajare de fum, fiind vorba despre o degajare de praf din cauza obturării temporare a unei supape de ventilație. Personalul Metrorex a acționat în scopul prevenirii oricăror eventuale pericole conform procedurilor in vigoare.

Evenimentul sesizat a fost, însă, o alarmă falsă, siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment.

Societatea respectă normele și prevederile în vigoare, iar măsurile luate sunt pentru a preveni orice tip de eveniment care ar putea avea impact asupra siguranței transportului călătorilor cu metroul”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Știrea inițială

Călătorii au fost evacuaţi, luni dimineaţă, de la staţia de metrou Dristor, dintr-o garnitură din care ieşea fum, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov. Garnitura a fost tractată fără probleme.

Călătorii au fost evacuaţi dintr-o garnitură de metrou din care ieşea fum, informează ISU Bucureşti-Ilfov. Garnitura se afla la staţia de metrou Dristor, ulterior aceasta fiind tractată la depou, fără probleme.

Potrivit sursei citate, nu a existat apel la 112 pentru acest incident.

Călătorii din celelalte staţii de pe magistrala 1 au fost informaţi de către reprezentanţii METROREX că circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate din cauza unor defecţiuni tehnice.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: metrou incident
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close