Antena 3 CNN Actualitate Social Revoltă într-un cartier din Hunedoara. Polițiști și jandarmi atacați cu pietre, mașini avariate

Revoltă într-un cartier din Hunedoara. Polițiști și jandarmi atacați cu pietre, mașini avariate

Polițiștii și jandarmii din Hunedoara au fost atacați de mai multe persoane, după ce au încercat să legitimeze un bărbat, aflat în stare de ebrietate, care se plimba cu bicicleta pe stradă.

Revoltă într-un cartier din Hunedoara. Polițiști și jandarmi atacați cu pietre, mașini avariate
18 Apr 2020   •   20:08

Oamenii legii au ridicat o persoană în stare de ebrietate, care nu avea documente prevăzute de lege și era recalcitrantă.

 

În momentul în care a dus-o la una din autospecialele poliției, au intervenit alte persoane, care au devenit violente, iar ulterior scandalul a escaladat.

Polițiștii și jandarmii au fost atacați de mai mulți oameni, iar două autospeciale ale Poliției au fost avariate.

"Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmerie.Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere (intrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate in cursul intervenției.

Intervenția polițiștilor era una  de verificare a respectării deplasării spațiul public pe parcursul stării de urgență. Aceștia au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliție întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenti la adresa polițiștilor", se arată în comunicatul poliției.

„Fratele prietenei mele nu a avut declarație și l-a prins afară și a sărit la el să îl bată. Și mama lui și sora a ieșit să-l bage în casă. Polițiștii au urlat nu-l luați, nu-l luați. Le-a dat cu spray peste oameni, a dat mamei, prietenie, omului care nu avea declarație, copiilor. Au dat cu pistolul de două ori. Au intrat peste noi în casă. Ne-am dus în casă să ne revenim. Au spart ușa și au intrat. Așteaptă lumea prin cartier și îi bate. A prins un bătrân, un copil de 13 ani. L-au bătut”, a declarat una dintre martore pentru Antena 3.

"În acest moment, după intervenția Poliției și Jandarmeriei, toate persoanele din acea zonă s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal. Vă reamintesc faptul că în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție au indentificat o persoană afltă sub influența băuturilor alcoolice și care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

Mai mult decât atât, a devenit recalcintrantă la vederea forțelor de ordine. Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre", a precizat, la Antena 3, purtătorul de cuvânt IGPR, Georgian Drăgan.

×
Subiecte în articol: incidente politisiti coronavirus
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close