Antena 3 CNN Actualitate Social Incompetența se vede în cifrele rectificării

Incompetența se vede în cifrele rectificării

Incompetența se vede în cifrele rectificării
23 Noi 2018   •   08:28

Rectificarea bugetară scoate la iveală incompetenţa uriaşă de la Ministerul Transporturilor! Foarte multe proiecte aveau asigurată finanţarea de la bugetul de stat.

Pentru că nu au fost demarate până la mijlocul anului, acum au pierdut bani. Cu fundul pe sacul de bani au stat şi cei de la Cercetăre, unde suma cheltuită pentru investiţii este ridicol de mică.

Ministerul Transporturilor este în fruntea clasamentului instituţiilor de stat care nu au reuşit să chleltuie toţi banii pentru investiţii, primiţi de la bugetul central.

La Transporturilor, unde bugetul alocat pentru investiții este de 4,42 de miliarde de lei, s-au cheltuit doar 825 de milioane de lei.

Foarte multe proiecte care, deşi aveau asigurată finanţarea de la bugetul de stat, nu fuseseră demarate până la mijlocul anului. De exemplu, pentru lărgirea la patru benzi a Centurii de Sud a Bucureştiului pe o lungime de 27 km au fost alocaţi în acest an 30 de milioane de lei, dar se cheltuiseră până la 30 iunie doar 63.000 de lei, iar pentru continuarea investiţiilor la Magistrala IV Metrou s-au alocat fonduri în valoare de 111,816 milioane de lei, dar plăţile efectuate au fost de numai 36,8 milioane de lei. În aceste condiţii, rectificarea aduce la Transporturi o tăiere de peste un miliard de lei.

×
Subiecte în articol: rectificare bugetara
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close