Antena 3 CNN Actualitate Social Infirmiera care s-a fotografiat cu Cotabiţă, demisă

Infirmiera care s-a fotografiat cu Cotabiţă, demisă

Infirmiera care s-a fotografiat cu Cotabiţă, demisă
de M.Z.    |    28 Aug 2015   •   11:49

Infirmiera care a apărut într-o fotografie cu Gabriel Cotabiţă pe patul de spital, în timp ce acesta era internat la terapie intensivă la Spitalul Floreasca, şi colega ei care a făcut poza, au fost demise din unitatea sanitară, potrivit reprezentanţilor spitalului.

Comisia a constatat că fotografia a fost făcută în secţia de Terapie intensivă a spitalului, iar cea care apărea în imagine, infirmiera Maria Stanciu, era angajată în cadrul secţiei. Poza a fost făcută de o altă infirmieră, Violeta Turcu.
 
Comisia de disciplină şi consiliul de etică au constatat că au fost încălcate prevederile Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului şi principiile deontologice din cadrul spitalului şi că nu a fost respectată demnitatea umană.
 
Astfel, conducerea spitalului a dispus desfacerea contractului individual de muncă al celor două salariate începând cu data de 1 august 2015.
 
Fotografia cu Cotabiţă întins pe patul de spital şi infirmiera care îl ţine în braţe a apărut în presă în iulie. Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale
 
Gabriel Cotabiţă a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din 8 mai până în 16 iunie, perioadă în care a fost făcută fotografia. 

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internaţi.

Cotabiţă a fost transferat, pe 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare. Cântăreţul a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. 

×
Subiecte în articol: Gabriel Cotabita
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close