Antena 3 CNN Actualitate Social Româncă angajată la o fermă de căpșuni din Germania, răspuns de la Ministrul Muncii: 'V-a obligat cineva să veniți?'

Româncă angajată la o fermă de căpșuni din Germania, răspuns de la Ministrul Muncii: 'V-a obligat cineva să veniți?'

Elisabeta Moldovan are 56 de ani și e din județul Mureș. Femeia este de zece ani muncitoare sezonieră în Germania. Anul ăsta, a învățat un rol nou, pe care nu și l-a dorit neapărat.

Româncă angajată la o fermă de căpșuni din Germania, răspuns de la Ministrul Muncii: 'V-a obligat cineva să veniți?'
Sursa foto: Hepta
08 Iun 2020   •   14:27

Cel de protestatară, la ferma din Bornheim, acolo unde românii s-au revoltat pentru a-și primi salariile și unde a ajuns și ministrul muncii, Violeta Alexandru.

Elisabeta a i-a pus o întrebare ministrului Muncii care ajunsese în mijlocul protestatarilor din Germania, iar răspunsul i-a lăsat un gust amar, potrivit Libertatea.

“Am ieșit, am văzut-o. Am întrebat-o de ce își bat joc de noi. Știți ce mi-o spus?”, își amintește femeia. 

“V-a obligat cineva să veniți?”, ar fi întrebat ministrul.

 “Da, ne-a obligat sărăcia din România. Cine mă mai angajează pe mine? Uitați-vă la mine, așa brunetă cum sunt. Și eu am școală și studii. Dar cine mă mai angajează pe mine la 56 de ani. Și dacă te angajează, primești în mână 1.000 de lei. Dumneata te descurci cu 1.000 de lei pe lună, cu familie, cu copii? Asta ne-o obligat să venim în Germania”, povestește Elisabeta.
 

×
Subiecte în articol: Germania ferma
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close