Antena 3 CNN Actualitate Social Înțepătura de albină poate provoca decesul! Ce să faci ca să eviți pericolul

Înțepătura de albină poate provoca decesul! Ce să faci ca să eviți pericolul

Înțepătura de albină poate provoca decesul! Ce să faci ca să eviți pericolul
05 Mai 2018   •   13:04

Înţepătura de albina poate fi foarte dureroasă şi poate cauza reacţii alergice severe, care necesită îngrijiri medicale de urgenţă.

Simptome precum usturimea, durerea sau umflăturile pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii simple, la îndemâna tuturor. Iată ce să faci când te înţeapă o albina. 

Primul lucru care trebuie făcut este înlăturarea acului insectei cât mai rapid de pe suprafaţa tegumentului. Acest lucru se face cu ajutorul unui card sau cu partea netăioasă a cuţitului, cu unghiile sau cu penseta.

Este de evitat să foloseşti degetele, pentru că există riscul compresiei pe glandele producătoare de venin ale albinei, care va înrăutăţi situaţia. Ce faci când te înţeapă o albina: scoate cu atenţie acul şi curăţă bine locul înţepăturii. Odată scos acul, fii atent la eventualele reacţii alergice cum ar fi: dificultăţile în respiraţie, roşeaţa şi mâncărimea extinsă, umflarea feţei, a gâtului şi a limbii, greutatea la înghiţire, anxitatea, pulsul mărit, ameţeala, scăderea tensiunii arteriale, scrie adevarul.ro.

Dacă observi astfel de simptome, ia un antihistaminic cât mai rapid şi mergi la medic de urgenţă. Acesta îţi va injecta o doză de epinefrină pentru a evita şocul anafilactic. Cu ajutorul acestei injecţii se dilată căile respiratorii iar tensiunea arterială este normalizată. Pentru a curăţa pielea, este suficient să speli bine zona cu apă şi săpun antibacterian.

×
Subiecte în articol: deces pericol
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close