Antena 3 Actualitate Social Anul din care nu o să mai fie nicio maşină diesel la vânzare în România

Anul din care nu o să mai fie nicio maşină diesel la vânzare în România

de Alexandra Dima    |    04 Mai 2022   •   09:58
Anul din care nu o să mai fie nicio maşină diesel la vânzare în România
Sursa foto: Pixabay

Zilele maşinilor cu motor Diesel sunt numărate şi tot mai multe metropole interzic folosirea lor. Şi în România se estimeză o dată limită de la care nu vor mai putea fi cumpărate.

În anul 2022, estimăm că se vor vinde circa 10.000-12.000 de maşini electrice în România, iar numărul maşinilor pe benzină, hibrid şi electrice va creşte puternic în anii următori, astfel încât, în 2030, nu o să se mai vândă nicio maşină pe motorină în România, a declarat ieri Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA).

„Din decembrie 2025, în Norvegia nu se vor mai vinde decât maşini verzi. România are nevoie de o asumare la nivel guvernamental a industriei şi a consumatorilor, a trecerii spre un parc de maşini cât mai puţin poluante“, a mai precizat Dan Vardie, în cadrul unei mese rotunde despre evoluţia pieţei auto, scrie ZF.

Guvernul regional din Bruxelles a anunţat încă de anul trecut că din 2030 interzice automobilele diesel, iar din 2035 şi pe cele cu benzină. 

Măsura are rolul de a accelera atingerea obiectivului Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.

×
Subiecte în articol: masini diesel motorina

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close