Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea, despre proiectul investiției de la Romexpo: 'Situația juridică este neclară, dar menținem dorința de a realiza o investiție'

Gabriela Firea, despre proiectul investiției de la Romexpo: 'Situația juridică este neclară, dar menținem dorința de a realiza o investiție'

O investitie de aproape 3 miliarde de euro în Capitală este blocată din cauza unei dispute legate de un teren. Este vorba despre un proiect pe care vrea să-l dezvolte Camera de Comert si Industrie a României în parteneriat privat pe terenul pe care se află complexul Romexpo.

Gabriela Firea, despre proiectul investiției de la Romexpo: 'Situația juridică este neclară, dar menținem dorința de a realiza o investiție'
Sursa foto: Hepta
03 Iun 2020   •   17:56

Doar că pe acelasi teren are ambitii de dezvoltare şi Primăria Capitalei, altele decât cele ale Camerei de Comert. Până acum, două încercări de mediere prin intermediul Comisiei Economice din Senat nu au avut niciun succes.

"Am spus că nu avem cum să discutăm acum pentru că situația juridică este neclară, este incertă. Menținem în continuare această dorință, de a apăra interesul public, interesul cetățenilor și dorim să realizăm o investiție", a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

În proiectul pe care Camera de Comerţ şi Industrie a României, în asocierea cu compania ieșeană IULIUS, îl propun pentru zona Romexpo din nordul Bucureştiului presupune transformarea compexului expoziţional într-o zonă cu funcţiuni mixte.

Proiectul prevede modernizarea pavilioanelor într-un Centru de Conferinţe şi Congrese, zonă culturală şi de promenadă.

Doar că de trei ani, de când a fost creat proiectul, nu a avansat deloc. Iar motivul este simplu, Camera de Comerţ şi Industrie nu deţine terenul pe care se află complexul Romexpo.

Aşa că a iniţiat un proiect de lege prin care supraţa de aproape 40 de hectare să fie trecută din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ. Iar de aici au început discuţiile, pentru că pe acel teren are ambiţii de dezvoltare şi Primăria Capitalei.

O soluţie au încercat să găsească parlamentarii din Comisia Economică a Senatului, care au chemat toate părţile la discuţii.

×
Subiecte în articol: Romexpo investitie primaria capitalei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close