x close

Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea condițiilor de introducere pe piață a benzinei și motorinei

18 Dec 2018   •   08:36
Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea condițiilor de introducere pe piață a benzinei și motorinei

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea condițiilor de introducere pe piață a benzinei și motorinei, respectiv de introducere a unui mecanism de monitorizare și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea condițiilor de introducere pe piață a benzinei și motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și de stabilire a metodelor de calcul și de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și pentru modificarea și completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea conţinutului minim de biocarburanţi în amestecul de benzină şi motorină, obligativitatea furnizorilor de a afişa la pompă conţinutul de biocarburanţi din benzina şi din motorina comercializată, pentru conformarea cu prevederile art. 3 şi art. 4 din Directiva 2009/30/CE, obligativitatea producătorilor şi importatorilor de autovehicule de a include în documentaţia tehnică pe care o pun la dispoziţia utilizatorilor, respectiv în cartea tehnică, informaţii privind conţinutul de biocarburanţi din benzină care poate fi utilizat, stabilirea valorilor ţintă privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru conformarea cu prevederile art. 7a din Directiva 2009/3 0/CE şi în conformitate cu metodele de calcul impuse prin Directiva 2015/652/CE, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

motorina benzina lege promulgare soferi iohannis
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati