Antena 3 CNN Actualitate Social Iohannis, despre furtuna din vestul țării: Nu toată lumea stă toată ziua la televizor să vadă ce zice ANM

Iohannis, despre furtuna din vestul țării: Nu toată lumea stă toată ziua la televizor să vadă ce zice ANM

Iohannis, despre furtuna din vestul țării: Nu toată lumea stă toată ziua la televizor să vadă ce zice ANM
Sursa foto: Foto: presidency.ro
21 Sep 2017   •   20:32

Klaus Iohannis a declarat, joi, că există o disfuncţionalitate foarte gravă în sistemul de avertizare din România, precizând că nu a acuzat Guvernul de nimic, deoarece acesta nu avea ce să facă în contextul furtunilor de la sfârşitul săptămânii trecute, fiind un Executiv "proaspăt". 

"Eu am cerut Guvernului să înceapă să lucreze pe un sistem de alarmare a populaţiei. Am verificat. Am rugat pe colegii mei să verifice cum au fost avertizaţi oamenii de acest front periculos care a produs ravagii şi cum au reacţionat autorităţile. Am fost extrem de neplăcut surprins - ca să nu zic că am fost de-a dreptul revoltat - să aflu că prima avertizare meteorologică s-a dat cu câteva minute înainte să avem în Banat primul deces din cauza furtunii. Este o disfuncţionalitate foarte gravă în sistemul de avertizare. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un sistem de prevenire pentru populaţie. Nu toată lumea stă toată ziua la televizor să vadă ce zice ANM, acesta este un sistem care nu funcţionează pe termen scurt", a spus Iohannis. 

El a anunţat că a avut o comunicare cu autorităţile imediat după primele furtuni. 

"Ca să nu fiu înţeles greşit, unii au divagat la televizor. Nu am acuzat Guvernul de nimic. E un Guvern proaspăt, ce era să facă? Probabil nici nu ştiu care sunt liniile de comunicare încă. Nu asta era problema. Pe de altă parte, acest Guvern nici nu avea cum în timpul foarte scurt să se apuce să construiască un astfel de sistem, dar am fost foarte nemulţumit că o entitate care trebuia să prevină, să avertizeze populaţia nu a făcut-o. Au fost, din fericire, intervenţii foarte reuşite din partea pompierilor, de exemplu, şi ca de obicei pot să laud pompierii, au făcut o treabă excelentă. ISU a intervenit peste tot, au salvat ce a mai putut fi salvat", a afirmat şeful statului. 
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Iohannis furtuna televizor Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close