Antena 3 CNN Actualitate Social Iohannis încurajează olimpicii la matematică. Primele imagini de la Cluj

Iohannis încurajează olimpicii la matematică. Primele imagini de la Cluj

Iohannis încurajează olimpicii la matematică. Primele imagini de la Cluj
08 Iul 2018   •   11:12

Preşedintele Klaus Iohannis se află în municipiul Cluj-Napoca, unde participă la ceremonia oficială de deschidere a celei de a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, informează Administraţia Prezidenţială. 

Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 3 - 14 iulie, reprezintă cea mai veche şi mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România în anul 1959. 

Potrivit sursei citate, prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări de pe cinci continente. 

Şeful statului va vizita cu această ocazie Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă', unitate sanitară care asigură servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic şi care desfăşoară o amplă activitate de învăţământ şi cercetare. 

"Prin această vizită, preşedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a investiţiei în zona sănătăţii şi susţine un model de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanţă", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. 

×
Parteneri
Ajutoarele care nu se mai dau din 2024. Milioane de români, afectaţi
x close