Antena 3 CNN Actualitate Social Ion Caramitru anunţă primul spectacol din 15 mai la Teatrul Naţional Bucureşti

Ion Caramitru anunţă primul spectacol din 15 mai la Teatrul Naţional Bucureşti

Directorul Teatrului Național din București, Ion Caramitru, a anunţat joi la Antena 3, că din 15 mai se va deschide sala de spectacol, în cadrul unui program pilot şi a prezentat opțiunile pe care spectatorii le au pentru a avea acces în sală.

Ion Caramitru anunţă primul spectacol din 15 mai la Teatrul Naţional Bucureşti
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    29 Apr 2021   •   18:59

De succesul campaniei de vaccinare depinde revenirea la normalitate. Se pregătesc deja câteva evenimente pilot la Opera Română şi la Teatrul Național București cu spectatori vaccinați, care nu vor purta masca de protecţie.

Directorul Teatrului Național din București, Ion Caramitru, a anunţat joi la Antena 3, opțiunile pe care spectatorii le au pentru a avea acces în sală începând cu 15 mai.

„Astăzi (n.r joi) am avut comunicare cu ministerul Culturii și s-a stabilit că Teatrul Național pe 15 mai la sala mare în condiții, aș spune excepționale din punct de vedere al aerisirii al condițiilor de curățenie și așa mai departe și a respectului față de normele care sunt, vom deschide sala cu "Dineu cu proști", spectacolul care a adus cel mai mult public de a lungul anilor și care va începe la ora 19.

Lumea va putea veni dacă este vaccinată, dacă are făcut testul PCR sau dacă se testează în ziua respectivă cu test rapid. Verificarea se face pe bază de buletin. Sala are 900 de locuri, nu există nici o restricție deloc, se poate umple sala, iar purtarea măști este opțională cine vrea. Biletele se pot achiziționa online.

„Eu m-am vaccinat mă simt foarte bine”

Referitor la campania de vaccinare, Ion Caramitru a precizat că s-a vaccinat şi se simte foarte bine. Mai mult, el îndeamnă românii să se vaccineze şi ca argument a adus momentele din istorie când vaccinurile au salvat vieţi.

„Eu m-am vaccinat, mă simt foarte bine. În plus, o lume întreagă se vaccinează, iarăși în plus toate pandemiile care au bântuit în omenirea asta, a noastră, s-au vindecat prin vaccinări sau prin descoperirea unui medicament minune, cum a fost penicilina pentru tuberculoză.

Ne vaccinăm de copii obligatoriu pentru bolile care au secerat milioane de vieți de copii, până s-a descoperit vaccinul.

S-a văzut că infectările se fac o viteză cosmică şi totuși oamenii nu se vaccinează, din varii motive. Cel mai plauzibil este cel care spune că vaccinul acesta a venit prea repede și nu este verificat în timp.

Păi, să ne gândim că atunci când vaccinul care s-a făcut pentru ciumă sau alte boli, nu știm cât a durat până să adjudecat. Dar în secolul 21 cu laboratoarele moderne, cu capacitatea tehnică deosebită, cu faptul că s-a ajuns pe lună în alte zone din afara planetei noastre, să fim serioși sunt tot felul de prostii care se vântură prin lume. Vaccinați-vă oameni buni", a recomandat Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Ion Caramitru
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close