Antena 3 CNN Actualitate Social Iordache, critici la adresa lui Tudorel Toader: A greșit. Trebuie consultări mai transparente pe OUG 7

Iordache, critici la adresa lui Tudorel Toader: A greșit. Trebuie consultări mai transparente pe OUG 7

Iordache, critici la adresa lui Tudorel Toader: A greșit. Trebuie consultări mai transparente pe OUG 7
Sursa foto: foto: captura Antena 3
26 Feb 2019   •   15:56

Protestul magistraţilor pe tema OUG privind legile justiţiei nu este corect, pentru că prejudiciază cetăţenii, declară la RFI deputatul PSD Florin Iordache. El crede că premierul Viorica Dăncilă a procedat corect când a lansat un dialog cu magistraţii şi consideră că a fost o greşeală că Ministerul Justiţiei nu a avut consultări mai ample cu aceştia înaintea adoptării OUG 7. 

„Foarte bine a procedat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă că a iniţiat un dialog şi, în urma acestui dialog, am înţeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor”, a spus Iordache.   

Întrebat dacă dialogul nu ar fi trebuit iniţiat înaintea adoptării OUG 7, nu după, deputatul PSD a răspuns: ”Dialogul foarte bun pe care l-a iniţiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze şi să ia pulsul. Ca o greşeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample şi mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiţiei. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din ţară în ultimele zile, a fost în Spania, a iniţiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situaţia şi a găsi cele mai bine soluţii”.   

Florin Iordache consideră că magistraţii nu mai au motive de nemulţumire, după modificarea OUG 7, anunţată luni seară de ministrul Tudorel Toader: „A prejudicia cetăţenii, că până la urmă şi magistraţii sunt în slujba cetăţeanului şi a prejudicia fie prin tergiversarea şedinţelor de judecată, fie prin neprezentarea la parchete şi cetăţenii să fie prejudiciaţi nu mi se pare corect”.  

Sursa: adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: iordache tudorel toader consultari critici
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close