Antena 3 CNN Actualitate Social "Cu iubire te naști în inimă". O italiancă s-a îndrăgostit iremediabil de România și s-a mutat la Sibiu. Care este povestea ei

"Cu iubire te naști în inimă". O italiancă s-a îndrăgostit iremediabil de România și s-a mutat la Sibiu. Care este povestea ei

Născută în Italia, Deborah Faoro a văzut pentru prima dată România în urmă cu 14 ani, însă frumusețea țării noastre a făcut-o să se mute definitiv aici.

"Cu iubire te naști în inimă". O italiancă s-a îndrăgostit iremediabil de România și s-a mutat la Sibiu. Care este povestea ei
Sursa foto: Deborah Faoro | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2023   •   20:51

În vârstă de 32 de ani, Deborah Faoro este născută în Vigevano, Italia, însă frumusețea țării noastre a făcut-o să se mute definitiv aici.

Tânăra trăiește de 14 ani în România, la Sibiu, acolo unde a deschis o școală de dresaj canin.

Deborah a venit în România pentru a vedea locurile în care tatăl ei a lucrat, însă s-a îndrăgostit de tradițiile și obiceiurile românești și a decis să urmeze cursurile Facultății de Istorie, la Cluj.

"M-am îndrăgostit de toate cutumele românești. Mă duceam la șezătoare în Avrig, am învățat strigături, cântece și am început să cumpăr port avrigean.

Citește și: "Copilul nu mi-l mai aduc înapoi. Să fie pedepsiți amândoi". Prima reacție a tatălui fetiței din Berceni, după capturarea suspectului de crimă

Îmi amintesc că am refăcut un soi de nuntă, m-au îmbrăcat în mireasă, mi-au cântat. Mi-a plăcut foarte mult toată ideea asta de obiceiuri, am vrut să învăț mai mult și atunci m-am înscris la facultatea de Etnologie, la Cluj", a povestit Deborah. 

În prezent, italianca este dresor de câini și plănuiește să înființeze un centru de formare pentru tinerii dresori, dar și un nucleu de reabilitare și dezvoltare pentru oameni, câini și cai.

"Sunt un om simplu care trăiește în firescul lucrurilor. Merg pe munte pe jos, cu bicicleta, călare pe Gazal, arabul meu, sau cu cățeii mei Drako și Zen. De multe ori organizez și ieșiri cu grupa de căței și oamenii lor.

Seara cânt la chitară sau scriu la cartea de dresaj.

Cu iubire te naști în inimă. În timp poți să o dezvolți sau să o suprimi.  Eu am ales să sporesc această iubire și să îmi lărgesc inima să poată cuprinde tot ce îmi este în jur.

Animalele se prezintă în fața noastră în toată puritatea trăirilor și sinceritate în exprimarea lor. M-am conectat la asta din prima clipă”, a mai povestit tânăra, potrivit Turnul Sfatului, citat de adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: italianca România
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close