x close

Jandarmeria, precizări despre gazele lacrimogene din Piața Victoriei

15 Aug 2018   •   16:43
Jandarmeria, precizări despre gazele lacrimogene din Piața Victoriei

Gazele iritant lacrimogene folosite de Jandarmeria Română în diferite dispozitive sunt achiziţionate exclusiv de la producători autorizaţi şi certificaţi conform legii, iar aceste substanţe sunt folosite de majoritatea forţelor de ordine din ţările europene, a informat miercuri Jandarmeria Bucureşti. 

"Gazele iritant lacrimogene folosite de Jandarmeria Română în diferite dispozitive - spray de mână, pulverizator de capacitate mărită sau cartuşe iritant lacrimogene - sunt achiziţionate de către instituţia noastră exclusiv de la producători autorizaţi şi certificaţi conform legii. Menţionăm totodată că aceste substanţe sunt folosite de majoritatea forţelor de poliţie şi jandarmerie europene", se arată într-o precizare transmisă de Jandarmeria Bucureşti, în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public privind substanţele iritant lacrimogene. 

Prim-procurorul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Ionel Corbu, a declarat miercuri, referindu-se la intervenţia jandarmilor la protestul de vineri, că deocamdată nu există date privind concentraţia şi compoziţia gazelor lacrimogene care au fost împrăştiate în Piaţa Victoriei. "Deocamdată, nu avem date şi elemente cu privire la concentraţia gazelor utilizate şi compoziţia acestora", a precizat procurorul. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Piata Victoriei gaze lacrimogene jandarmerie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati