Antena 3 Actualitate Social Judeţul din România în care oamenii trebuie să respecte reguli şi obligaţii unice. Masca, obligatorie și pe stradă

Judeţul din România în care oamenii trebuie să respecte reguli şi obligaţii unice. Masca, obligatorie și pe stradă

20 Mai 2020   •   16:31
Judeţul din România în care oamenii trebuie să respecte reguli şi obligaţii unice. Masca, obligatorie și pe stradă
Sursa foto: Hepta

Măștile de protecție vor fi obligatorii și pe stradă în județul Maramureș. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat această decizie unică la nivel naţional, într-o şedinţă extraordinară, online, încă de pe 15 mai, şi a fost prezentată ca o măsura de prevenţie şi limitare a infecţiei cu coronavirus. 

Specialiştii sunt însă reticenţi şi nu recomandă purtarea măştilor în spaţii deschise, doar dacă este vorba de zone foarte aglomerate, potrivit adevarul.ro.

„Masca nu este recomandat să fie folosită pe stradă. Sigur, o folosim pe stradă dacă găsim o zonă aglomerată   Dar altfel, masca, conform recomandărilor, trebuie purtată doar în spaţii închise şi în mijloace de transport în comun.

Nu trebuie neapărat să utilizăm masca dacă mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc şi intersecţia noastră cu alte persoane este de foarte scurtă durată şi nu este foarte apropiată”, a spus Rafila.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close