Antena 3 CNN Actualitate Social Octavian Berceanu: ”Jumătate din București este poluat cu hidrogen sulfurat, care afectează în mod special copiii”

Octavian Berceanu: ”Jumătate din București este poluat cu hidrogen sulfurat, care afectează în mod special copiii”

Ne aflăm în mijlocul unei crize ecologice, jumătate din București fiind poluat de hidrogen sulfurat - un gaz toxic inflamabil și extrem de toxic. Avertismentul îi aparține fostului comisar-șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Octavian Berceanu: ”Jumătate din București este poluat cu hidrogen sulfurat, care afectează în mod special copiii”
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    16 Noi 2021   •   13:51

"Sunt două categorii de poluanți atmosferici puternici, în afară de oxizii de azot, care afectează sănătatea bucureștenilor și a celor care trăiesc în zona metropolitană, în județul Ilfov. Avem două tipare de poluare pronunțată - unul este dat de arderile legale sau ilegale de cabluri, de materiale din dezmembrări auto, de deșeuri care aruncă în aer foarte multe particule fine care rămân blocate în plămânii noștri. O parte din aceste particule sunt date și de sobele din București", a precizat , Octavian Berceanu în direct la Antena 3. 

Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu a precizat că aceste sobe sunt de multe ori alimentate nu doar cu lemne ci și cu bucăți de mobilieri sau uleiuri, deoarece sunt mulți oameni săraci care nu-și permit prețul de 500 lei pe metrul cub de lemn de foc. 

O altă poluare puternică este aceea cu hidrogenul sulfurat provenit din fermentația gropilor de gunoi, mai ales în zonele Glina, Vidra și Bucureștii Noi - Rudeni.  

"Hidrogenul sulfurat este profund nociv organismului, afectează în mod special copiii care au un sistem imunitar din ce în ce mai puțin viabil. Captarea acestui hidrogen sulfurat din gropile de gunoi trebuie făcută în baza unei legislații care să poată fi aplicată și aplicată de instituțiile statului. În momentul de față veriicarea este foarte rudimentară" , a mai precizat Octavian Berceanu. 

×
Subiecte în articol: hidrogen sulfurat poluare sobe București
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Operațiunea ”Neptun” și locul secret în care a fost ascuns aurul României
x close