Antena 3 CNN Actualitate Social Klaus Iohannis, amendat de CNCD pentru folosirea termenului „penali”

Klaus Iohannis, amendat de CNCD pentru folosirea termenului „penali”

Klaus Iohannis, amendat de CNCD pentru folosirea termenului „penali”
09 Mai 2018   •   13:18

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a constatat, miercuri, că termenul “penali” folosit de preşedintele Klaus Iohannis depăşeşte limita libertăţii de exprimare.

CNCD i-a aplicat președintelui Klaus Iohannis o amenda contravenţională de 2.000 de lei.

Cu toate acestea, Administrația Prezidențială a transmis că „președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD”.

Pe de altă parte, CNCD a mai adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, o hotărâre prin care se arată că utilizarea expresiei "festivalul inculpaţilor" de către procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, nu excede libertăţii de exprimare.

''Utilizarea termenului de 'festivalul inculpaţilor' de către procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, nu excede libertăţii de exprimare, conform jurisprudenţei CEDO în domeniu'', precizează CNCD, într-un comunicat transmis Agerpres.

Sesizarea a fost depusă de „Lumea Justiţiei” în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi vizează folosirea etichetelor ”penali” şi ”inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi celor care ”atacă justiţia”.

×
Subiecte în articol: amendat Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close