Antena 3 CNN Actualitate Social La ce sunt atenți românii atunci când caută o casă. Acum câţiva ani nici nu se punea problema de aşa ceva

La ce sunt atenți românii atunci când caută o casă. Acum câţiva ani nici nu se punea problema de aşa ceva

La ce sunt atenți românii atunci când caută o casă. Acum câţiva ani nici nu se punea problema de aşa ceva
02 Oct 2018   •   19:33

În trecut, locuinţele verzi erau considerate un capriciu al clientului de lux, însă de acum acestea se transformă într-o normă a locuinţelor viitorului.

Din 2020, legislaţia europeană prevede ca toate construcţiile rezidenţiale noi să aibă un consum energetic aproape egal cu zero. 

Astfel, concepte precum „locuinţa verde”, „locuinţa net zero” sau „locuinţă pasivă” sunt termeni care vor defini în curând activitatea multor dezvoltatori rezidenţiali, dar şi aşteptările viitorilor clienţi.

„România este încă la început, însă trendul a fost lansat, dezvoltatorii doresc să se diferenţieze pe piaţă iar cumpăratorii de locuinţe sunt din ce în ce mai informaţi şi mai exigenţi, pe măsură ce conştientizează beneficiile unei locuinţe verzi”, descrie Monica Ardeleanu, director executiv al RoGBC, poziţionarea actuală a pieţei rezidenţiale locale în ceea ce priveşte sustenabilitatea, potrivit businessmagazin.ro.

×
Subiecte în articol: bloc locuinte casa romani
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close