Antena 3 CNN Actualitate Social Lebădă albă, rănită grav, salvată de polițiști, în Dridu

Lebădă albă, rănită grav, salvată de polițiști, în Dridu

O lebădă albă a fost salvată de către polițiștii din cadrul Biroului pentru protecția Animalelor, după ce a fost găsită în stare gravă, în apropierea lacului de acumulare din localitatea Dridu.

Lebădă albă, rănită grav, salvată de polițiști, în Dridu
Sursa foto: IPJ Ialomița
de Viorel Aydan Cioroi    |    22 Iul 2021   •   20:50

Sesizarea a fost făcută miercuri, după ce pasărea a fost observată pe marginea drumului, în apropierea localității Dridu, fiind foarte rănită.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Ialomiţa s-au deplasat la locul unde pasărea fusese văzută și au constatat prezența unei lebede albe, care se afla într-o stare precară de sănătate.

”Pasărea a fost găsită de polițiști în scurt timp de la primirea sesizării, se afla într-o stare precară de sănătate, speriată și în pericol de a fi lovită de autovehicule”, a transmis IPJ Ialomița într-o postare pe Facebook.

Lebăda a fost preluată și încredințată reprezentanţilor unui centru de salvare şi reabilitare a animalelor sălbatice, unde i se vor acorda mai multe îngrijiri necesare, pentru a putea să se reintegreze în mediul natural.

Lebedele sunt protejate prin lege iar capturarea sau uciderea acestora poate fi sancționată cu amendă sau cu închisoarea, până la trei ani.
 

×
Subiecte în articol: Lebădă Dridu salvată rănită Ialomița
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close