Antena 3 CNN Actualitate Social Legea împotriva ambroziei a fost adoptată. Ce amenzi riscă cei care au în curte așa ceva

Legea împotriva ambroziei a fost adoptată. Ce amenzi riscă cei care au în curte așa ceva

Legea împotriva ambroziei a fost adoptată. Ce amenzi riscă cei care au în curte așa ceva
Sursa foto: Foto: Wikipedia.org
30 Aug 2017   •   16:00

Administratorii de terenuri din Bucureşti riscă amenzi de până la 5.000 de lei dacă nu distrug ambrozia crescută pe proprietăţile lor, se arată într-un proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Administratorii domeniului public şi privat al municipiului Bucureşti, precum şi persoanele fizice şi juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Bucureşti au obligaţia să desfăşoare lucrări de combatere şi distrugere a ambroziei”, enunţă primul articol al hotărârii, care interzice, însă, utilizarea erbicidelor, având în vedere că lucrările pentru distrugerea ei se vor face în mediul urban.

Potrivit stirileprotv.ro, în cazul nerespectării prevederilor hotărârii, administratorii de terenuri persoane fizice vor primi o amendă cuprinsă între 500 şi 2.000 de lei, iar cele juridice, între 2.500 şi 5.000 de lei, atât în cazul în care nu distrug ambrozia, cât şi în cazul în care folosesc erbicide în acest scop.

×
Subiecte în articol: lege amenzi proprietati
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close