Antena 3 CNN Actualitate Social Legea privind obligativitatea vaccinării copiilor împarte lumea medicală în două

Legea privind obligativitatea vaccinării copiilor împarte lumea medicală în două

Legea privind obligativitatea vaccinării copiilor împarte lumea medicală în două
Sursa foto: Foto: superbebe.ro
18 Oct 2015   •   23:57

Legea privind obligativitatea vaccinării copiilor împarte lumea medicală, dar şi pe părinţi în două tabere. În timp ce unii susţin - cu dovezi - că imunizarea poate avea efecte adverse grave, ce pun în pericol sănătatea, ceilalţi atrag atenţia că o rată scăzută a vaccinării poate duce la apariţia unor epidemii. 

 
Două mame, ai căror copii au suferit afecţiuni grave, dau vina pe vaccinurile administrate obligatoriu. Ele susţin că efectele adverse ar trebui să cântărească mult mai mult decât beneficiile. 
 
De cealaltă parte, medicii încearcă să explice că vaccinurile nu trebuie considerate responsabile de îmbolnăvirea unor copii. 
 
Următoare problemă care se ridică este cea a obligativităţii. În timp ce statul vrea să condiţioneze accesul în colectivitate al copiilor de vaccinare, sunt medici care sunt de părere că dreptul unui om la educaţie nu poate fi îngrădit. 
 
Un proiect de lege al Ministerului Sănătăţii prevede interzicerea înscrierii la şcoală şi grădiniţă pentu copiii nevaccinaţi. Reprezenzanţii ministerului susţin că nouă tipuri de vaccin ar trebui să devină obligatorii. Este vorba despre cele din schema naţională actuală, administrate împotriva unor boli care pot duce la complicaţii grave sau chiar la deces. 
 
Legea ar veni şi cu pedepse aspre pentru părinţii care refuză imunizarea copiilor.
 

×
Subiecte în articol: vaccin copii medical
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close