x close

Legea privind obligativitatea vaccinării copiilor împarte lumea medicală în două

de G.S.    |    18 Oct 2015   •   23:57
Legea privind obligativitatea vaccinării copiilor împarte lumea medicală în două 416 Foto: superbebe.ro

Legea privind obligativitatea vaccinării copiilor împarte lumea medicală, dar şi pe părinţi în două tabere. În timp ce unii susţin - cu dovezi - că imunizarea poate avea efecte adverse grave, ce pun în pericol sănătatea, ceilalţi atrag atenţia că o rată scăzută a vaccinării poate duce la apariţia unor epidemii. 

 
Două mame, ai căror copii au suferit afecţiuni grave, dau vina pe vaccinurile administrate obligatoriu. Ele susţin că efectele adverse ar trebui să cântărească mult mai mult decât beneficiile. 
 
De cealaltă parte, medicii încearcă să explice că vaccinurile nu trebuie considerate responsabile de îmbolnăvirea unor copii
 
Următoare problemă care se ridică este cea a obligativităţii. În timp ce statul vrea să condiţioneze accesul în colectivitate al copiilor de vaccinare, sunt medici care sunt de părere că dreptul unui om la educaţie nu poate fi îngrădit. 
 
Un proiect de lege al Ministerului Sănătăţii prevede interzicerea înscrierii la şcoală şi grădiniţă pentu copiii nevaccinaţi. Reprezenzanţii ministerului susţin că nouă tipuri de vaccin ar trebui să devină obligatorii. Este vorba despre cele din schema naţională actuală, administrate împotriva unor boli care pot duce la complicaţii grave sau chiar la deces. 
 
Legea ar veni şi cu pedepse aspre pentru părinţii care refuză imunizarea copiilor.
 

Citeşte mai multe despre:

vaccin copii medical
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati