Antena 3 CNN Actualitate Social Lia Olguța Vasilescu acuză Guvernul Orban că plănuiește creșterea vârstei de pensionare

Lia Olguța Vasilescu acuză Guvernul Orban că plănuiește creșterea vârstei de pensionare

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a acuzat Guvernul Orban că intenționează să crească vârsta de pensionare.

Lia Olguța Vasilescu acuză Guvernul Orban că plănuiește creșterea vârstei de pensionare
Sursa foto: Foto: gov.ro
15 Dec 2019   •   20:56

„Aici aș vrea să vă spun că, la vremea respectivă, mi s-a solicitat ca vârsta de pensionare să crească la 68, 70 de ani ca să meargă pe media UE. M-am opus categoric. Am spus că nu putem să facem acest lucru atât timp cât speranța de viață este cu 8 ani sub media Uniunii Europene”, a declarat Olguța Vasilescu la România TV.

Fostul ministru al Muncii a acuzat PNL că vrea să elimine actuala Lege a pensiilor, sub pretextul eliminării unor inechități în sistem. 

„Ceea ce se încearcă la ora actuală de către cei de la PNL este ca noua Lege a pensiilor să fie eliminată, pe motiv chipurile că nu ar elimina aceste inechități din sistem, în condițiile în care ele se elimină. De fapt ei vor să facă două modificări și anume cele cerute și acum câțiva ani de UE, creșterea vârstei de pensionare și, de asemenea, un procent mai mic din PIB pentru cheltuiala cu pensiile”, a mai declarat Lia Olguța într-o intervenție telefonică la același post de televiziune.

×
Subiecte în articol: legea pensiilor PNL Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close