Antena 3 CNN Actualitate Social Lider PSD, despre protestul din Piaţa Victoriei: Toţi cei de acolo erau solidari. Nu poţi să spui că tu erai un protestatar paşnic şi că te-au invadat ultraşii

Lider PSD, despre protestul din Piaţa Victoriei: Toţi cei de acolo erau solidari. Nu poţi să spui că tu erai un protestatar paşnic şi că te-au invadat ultraşii

Lider PSD, despre protestul din Piaţa Victoriei: Toţi cei de acolo erau solidari. Nu poţi să spui că tu erai un protestatar paşnic şi că te-au invadat ultraşii
13 Aug 2018   •   16:02

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat, luni, protestul din Piaţa Victoriei încheiat cu violenţe ale forţelor de ordine asupra protestatarilor, sugerând că oamenii care scandau fără violenţă „au fost solidari” cu cei agresivi.

Acesta a mai explicat că un miting PSD nu ar detensiona atmosfera şi a îndemnat la „calmarea spiritelor”, scrie adevarul.ro.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat luni evenimentele petrecute vineri seara în Piaţa Victoriei, atrăgând atenţia asupra discursului partidelor şi îndemând liderii politici la dialog în Parlament. 

„În general, ar trebui ca partidele politice să-şi schimbe comportamentul în raport cu asemenea mişcări. Este vorba de atitudinile indirecte de sprijin, care au generat în rândul manifestanţilor, în special al celor violenţi, ideea că pot să facă orice şi că nimeni nu va reacţiona. Lucrul acesta trebuie să dispară. Când spun că partidele politice trebuie să-şi schimbe atitudinea, cred că acest lucru trebuie să fie vizibil, să fie exprimat de către liderii acestor partide, să reaşezăm lupta politică în coordonatele ei reale, adică să o ducem în plan parlamentar, aşa cum este normal, să restabilim dialogul între partide, să încercăm să dialogăm cu organizaţiile nonguvernamentale, inclusiv cu liderii informali ai acestor manifestaţii”. 

Totodată, Buzatu a explicat că toţi protestatarii prezenţi în piaţă au fost solidari, sugerând că deşi doar „unii au degenerat”, ceilalţi oameni au susţinut manifestaţiile violente prin prezenţă şi scandări.  

„Toţi cei care erau acolo erau solidari. Unii dintre dânşii au degenerat, eu nu spun că toţi oamenii s-au antrenat în această bătălie, dar dacă stai împreună cu cei care aruncă pietroaie în forţele de ordine, dacă stai împreună cu aceia care evident scandează lucrurile acelea care au fost scandate acolo şi te solidarizezi cu dânşii, nu poţi să spui că tu erai un manifestant paşnic şi că te-au invadat ultraşii”.

×
Subiecte în articol: protest Piata Victoriei protestatari
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close