Antena 3 CNN Actualitate Social Lider PSD, revoltat de salariul procurorului general. Câți bani vor lua Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi, după noua lege a salarizării

Lider PSD, revoltat de salariul procurorului general. Câți bani vor lua Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi, după noua lege a salarizării

Lider PSD, revoltat de salariul procurorului general. Câți bani vor lua Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi, după noua lege a salarizării
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Apr 2017   •   17:59

Șerban Nicolae, şeful grupului PSD din Senat, este revoltat că procurorul general  câștigă de cinci ori mai mult ca un parlamentar.

„Am zis de Procurorul General care are un venit cam de cinci ori cât un parlamentar. Nu-mi dau seama dacă munceşte de cinci ori mai mult sau are o importanţă de cinci ori mai mare sau un procuror general al României face cât cinci parlamentari, dar foarte puţină lume e interesată de cât câştigă procurorul general, dar foarte multă lume spune că parlamentarii câştigă prea mult”, a declarat senatorul.

Noua lege a salarizării va aduce însă salarii și mai mari pentru magistrați. De exemplu, procurorul general Augustin Lazăr are o indemnizație de 25.000 de lei, 3.250 de lei majorare pentru funcția de conducere, maximum 7500 de lei sporuri. Poate ajunge la un total de 35.750 de lei.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi: 25.000 de lei indemnizație, 2.875 de lei majorare pentru funcția de conducere, maxim 7.500 de lei sporuri. Un total de 35.375 de lei.

Președintele ÎCCJ, prețedintele CCR: 26.250 de lei indemnizație, 3.412,5 lei majorare pentru funcția de conducere, maxim 7875 de lei sporuri. Un total de 37.537,5 lei.

Mai multe în video de mai jos.

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close