Antena 3 Actualitate Social Liderul PSD, despre protocoalele Parchetului General-SRI: Hotărârea de guvern e sub lege

Liderul PSD, despre protocoalele Parchetului General-SRI: Hotărârea de guvern e sub lege

26 Oct 2018   •   18:28
Liderul PSD, despre protocoalele Parchetului General-SRI: Hotărârea de guvern e sub lege

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, referitor la precizările Parchetului General că protocoalele Parchetului cu SRI au fost încheiate în baza unei hotărâri de guvern din martie 2005, că o hotărâre de guvern nu înseamnă bază legală, ele fiind "sub lege".

"Nu, nu ştiam de ce spuneţi (de hotărârea de guvern din 30 martie 2005 privind protocoalele -n.r. ). Nu văd ce să comentez eu. Dacă este vorba de hotărâre de guvern, asta nu înseamnă bază legală, hotărârea de guvern e sub lege şi oricum nu influenţează cu nimic abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor", a declarat Liviu Dragnea.

Precizările vin în contextul în care Parchetul General a anunţat vineri că la baza protocoalelor cu Serviciul Român de Informaţii (SRI) a stat Hotărârea de Guvern nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 - 2007 şi a Planului de acţiune pentru implementarea acestei strategii. 

Reprezentanţii instituţiei conduse de Augustin Lazăr au mai precizat că planul de acţiune pentru implementarea S.N.A. stabileşte, "fără echivoc", în sarcina Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţională Anticorupţie (fost Parchetul Naţional Anticorupţie), Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne încheierea de protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi alte structuri de informaţii.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Dragnea protocoale SRI lege

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close